La investidura de Pedro Sánchez
Política 15/11/2023

Armengol talla Abascal i condemna que acusi Pedro Sánchez de cop d'estat

El líder de Vox diu que el socialista ha liquidat "l'Estat de dret i la convivència pacífica a la nació"

ARA Balears
2 min
Armengol, durant el primer dia del debat d'investidura.

PalmaLa presidenta del Congrés, la mallorquina Francina Armengol, ha tallat el líder de Vox, Santiago Abascal, just en el moment en què ha acusat el candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, de "liquidar l'Estat de dret, la separació de poders, la igualtat davant la llei i la convivència pacífica a la nació".

Durant la sessió d'aquest dimecres, la socialista ha advertit Abascal que no es pot acceptar que s'acusi de cop d'estat Pedro Sánchez, i ha assegurat que retirarà del Diari de sessions el comentari si no rectifica l'acusació. Abascal s'ha negat a retirar les seves paraules i ha donat per fet que ho farà la presidenta "per ordre de la majoria socialista". El líder del partit d'extrema dreta ha remarcat que d'aquesta manera es demostrarà que "efectivament la nostra denúncia és una realitat, que ja ni els diputats tenen llibertat d'expressió a la tribuna d'oradors del Congrés". Cal destacar que les paraules no desapareixen del diari, sinó que es recullen entre claudàtors i amb una nota a peu de pàgina remarcant que són paraules retirades per la presidència.

En la seva intervenció, recollida per Europa Press, Armengol ha exigit Abascal que respecti "el decòrum de la Cambra, que és la seu de la sobirania nacional". Segons ha assenyalat la també expresidenta del Govern, Espanya "sap perfectament què és una dictadura i què és un cop d'estat" i "no pot ser que un representant del Congrés vagi en contra dels mateixos fonaments de la democràcia".

Quan ha acabat la intervenció d'Abascal, els diputats de Vox han abandonat l'hemicicle i qui ha demanat la paraula ha estat el portaveu del grup socialista, Patxi López, per donar suport a la decisió de la presidenta i acusar el líder de Vox d'abocar "una sèrie d'expressions que, en si mateixes, són un discurs d'incitació a l'odi".

stats