Política 05/04/2022

Armengol sosté que defensarà el finançament estatal del transport de residus interinsular

El PSOE va votar en contra de l'esmena a la llei que obligava a incloure la partida en els Pressupostos Generals de l'Estat

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaL'aprovació de la Llei de residus en el Congrés dels Diputats va provocar la setmana passada un encreuament d'acusacions entre els socis minoritaris del Pacte. El senador de MÉS, Vicenç Vidal, juntament el popular José Vicente Marí i el socialista Cosme Bonet, va treballar per incloure una esmena a la normativa perquè l'Estat assumís el transport de residus entre Eivissa i Formentera, però en el Congrés dels Diputats el mateix PSOE i Unides Podem hi votaren en contra. Davant això, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha posat en relleu aquest dimarts que les Balears "cobrin íntegrament el cànon de residus", i ha afirmat que "continuarem defensant que el govern d'Espanya pagui el transport de residus".

Vidal recriminà als diputats illencs, Pere Joan Pons (PSOE), Lucía Muñoz i Antònia Jover, de la formació morada, que no actuassin per aprovar aquesta esmena, i Muñoz acusà Vidal d'actuar "amb interessos partidistes" per no comunicar el significat d'aquesta esmena. "Bastava amb una telefonada", assenyalà la diputada. Per la seva banda, Bonet va anunciar que ha demanat explicacions internes al partit per saber "què va passar", argumentant que el vot en contra socialista "va ser un error o un canvi de posició intencionat".

"Lamentable, decebedor i perjudicial per a les Balears. No ho dic jo, ho diu el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir", ha apuntat el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, en la pregunta formulada a la cap de l'Executiu. Costa ha criticat que "el PSOE de Pedro Sánchez s'hagi convertit en el pitjor enemic dels interessos de les Balears". "Si a canvi de 850 milions d'euros puntuals per un fet que era una destrossa econòmica per les Illes havia de renunciar a tot, va fer un mal negoci", ha exposat el portaveu popular.

Armengol ha contestat que "el Govern balear ha defensat el cànon de residus i el transport interinsular, el PP ha estat votant en contra del cànon". Tot i les paraules del conseller de Medi Ambient, lamentant el vot en contra del PSOE i Unides Podem, la presidenta ha manifestat que "té tot el meu suport per aconseguir-ho", referint-se a l'esmena tombada pel govern de coalició estatal. La cap de l'Executiu ha retret que el PP votàs en contra de la revalorització de les pensions, de la pujada del Salari Mínim Interprofessional o de la reforma laboral. "Qui no defensa els interessos de les Balears és el PP", ha apuntat.

stats