Parlament
Política 25/10/2022

Armengol retreu al PP que demani una baixada d'impostos "després del que ha passat al Regne Unit"

El diputat del PP Toni Costa ha acusat la presidenta de "finançar-se la campanya" amb els tributs de la ciutadania

2 min
Francina Armengol durant el ple del Parlament, aquest dimarts.

PalmaEl Partit Popular ha tornat a dur al Parlament el seu reclam per fer una baixada generalitzada d'impostos per fer front a la crisi econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna. Aquesta vegada, el diputat del PP Toni Costa ha criticat que la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, no davalli impostos mentre "altres presidents socialistes i del Partit Popular" sí que ho han fet.

"Pensava que retiraria la pregunta després del que ha passat al Regne Unit, però continuen obstinats en propostes que no funcionen", ha respost Armengol. En aquest sentit, ha afirmat que no apujarà els impostos a les rendes mitjanes i baixes "sinó a la compra d'habitatges de luxe i als que més tenen". "No feim un còmput global com si tothom fos igual, perquè no tothom és igual", ha continuat.

Per la seva banda, Costa ha retret a la presidenta que augmenti els pressupostos en 770 milions d'euros "i no hi hagi manera que abaixin els impostos". El diputat ha dit que "decideix gastar a palades exactament igual que Pedro Sánchez i que els ciutadans els financin la campanya" i ha promès que la líder popular Marga Prohens "abaixarà els impostos per a les rendes mitjanes i baixes i incrementarà les prestacions als més vulnerables".

"Vostè va augmentar els impostos. Va fer més retallades que ningú i va acomiadar més gent que ningú", ha criticat la cap de l'Executiu. En la rèplica al debat parlamentari, ha dit que "no és cert que no abaixem impostos", sinó que hi haurà "moltíssimes deduccions fiscals". "Els que els han abaixat de manera majoritària han hagut de dimitir", ha afegit.

Cal recordar que el ple de la setmana passada ja es va aixecar la polèmica després que la portaveu adjunta del PP, Núria Riera, citàs una frase de Margaret Thatcher en plena crisi política al Regne Unit, que finalment va acabar amb la dimissió de la premier britànica Liz Truss. El seu pla fiscal, molt influït per les polítiques de Thatcher, va ser el detonant de la crisi.

stats