Política 05/01/2022

Armengol recorda el "llegat inesborrable" de les Roges del Molinar

ARA Balears
2 min
Les Roges del Molinar

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha recordat aquest dimecres el "llegat inesborrable de les Roges del Molinar, que van ser fusellades el 5 de gener del 1937. A través d'una piulada al compte de Twitter, la presidenta ha destacat que 85 anys després de la seva mort la seva lluita és "inesborrable" i ha recordat que són el millor exemple per remarcar que la "llibertat sempre està per damunt l'odi". "Ara i sempre, veritat, justícia i reparació", ha sentenciat Armengol a la piulada.

Igual que Armengol, el vicepresident del Govern balear i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, també ha utilitzat Twitter per recordar la figura d'aquestes dones que "foren assassinades per les seves idees polítiques" i ha remarcat que aquest 85è aniversari ha de servir per "no descansar fins trobar-les i recuperar la dignitat que els feixistes els van arravatar".

Per altra banda, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha remarcat que la lluita i la dignitat que exemplificaren les Roges del Molinar continuen vives actualment i ha defensat que les seves idees continuen vigents encara actualment i formen part de la societat actual. "Continuarem lluitant perquè es mantinguin nítides en la memòria", ha sentenciat Mir.

EUIB, CAP i PCIB han organitzat un acte en memòria seva

Esquerra Unida de les Balears (EUIB), el Col·lectiu Aurora Picornell (CAP) i el Partit Comunista de les Balears (PCIB) han organitzat conjuntament un acte d'homenatge en record d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar. Segons han explicat en un comunicat, l'acte se celebrarà aquest dissabte al Born del Molinar de Palma, just on està situat el bust en memòria de Picornell.

Durant la trobada, una persona de cada organització intervindrà per recordar el paper de les Roges del Molinar en la història de Palma i es farà una ofrena floral. El coordinador General d'EUIB, Juanjo Martínez, ha defensat que és "fonamental recordar les persones que van ser afusellades per la justícia social", i ha assegurat que "l'únic crim que van cometre aquestes cinc dones va ser la seva militància al Partit Comunista i el seu paper com a sindicalistes".

stats