Política 18/06/2023

Armengol recollirà l'acta de diputada i debatrà amb Prohens a la investidura

L'expresidenta del Govern aposta per una oposició "constructiva i pro positiva"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol

PalmaFrancina Armengol recollirà l'acta de diputada dimarts, 20 de juny, en el marc de l'acte de constitució del Parlament balear. A més, qui ha estat fins ara la presidenta del Govern balear liderarà l'oposició en el debat d'investidura en un cara a cara amb Marga Prohens.

"Ho faré per defensar els avanços d'aquests vuit anys i iniciar una ferma oposició que eviti passes enrere", ha assenyalat aquest diumenge Armengol a través del perfil de Twitter. En aquest sentit, ha apuntat que durà a terme una oposició "constructiva i pro positiva". "Qui vulgui ajuda em tindrà sempre al costat, però qui vulgui retrocessos em trobarà sempre al davant, plantant cara", ha finalitzat. Armengol liderarà a partir de dimarts l'oposició com a secretària general del PSIB-PSOE.

36 nous diputats i 23 que repeteixen

Un total de 59 diputats prendran possessió, més de la meitat (36) dels quals ho fan per primera vegada. A més, dels 23 que repeteixen, 13 iniciaran la segona legislatura; cinc, la tercera; un, la quarta; un, la cinquena, i un altre, la sisena. Per gènere, el 49% dels diputats són dones, concretament, 30 seran homes i 29 seran dones.

stats