Política 12/04/2021

Armengol reclama que les comunitats puguin establir el toc de queda quan acabi l'estat d'alarma

La presidenta balear diu que és una eina molt efectiva per evitar contagis de coronavirus

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reclamat aquest dilluns que les comunitats autònomes puguin tenir la "potestat" d'ordenar el toc de queda quan acabi l'estat d'alarma el 9 de maig perquè, en opinió seva, és una eina molt efectiva per evitar contagis de coronavirus.

En declaracions als mitjans de comunicació després d'un acte per inaugurar l'inici d'obres d'habitatges públics a Palma, Armengol ha recordat que encara queda temps perquè finalitzi l'estat d'alarma. També ha recordat que el Govern continua estudiant quines mesures podrà decretar després i quin marge deixarà l'Estat a les comunitats. Respecte de les mesures que poden aplicar les comunitats, la presidenta ha dit que a les Balears els tribunals sempre han ratificat les mesures que s'han anat decretant.

Cal tenir en compte que el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va expressar dimecres passat que l'Executiu és partidari de mantenir el toc de queda quan acabi l'estat d'alarma i que han demanat al govern espanyol mantenir-lo.

Sobre l'efecte de les vacances de Setmana Santa en les xifres d'incidència de casos de coronavirus, Armengol ha afirmat que encara queden alguns dies per poder veure l'impacte en les dades de contagis, i ha destacat que els pròxims dies seran decisius per corroborar si hi ha hagut un increment de rebrots.

En aquest sentit, la presidenta ha avançat que la pròxima setmana es valorarà la situació epidemiològica a les Balears en la taula de Diàleg Social, on també es comentarà si s'obrin o no els interiors dels locals de la restauració.

stats