Debat de política general
Política 05/10/2022

Armengol, al PP: "Estar lluny de la realitat és dir que es vivia millor amb el govern de Bauzá"

El portaveu parlamentari popular ha recriminat diverses vegades que fan un balanç negatiu de la situació de la societat illenca, després de vuit anys de Pacte

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEl portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, ha recriminat en diverses ocasions, en la seva intervenció en el debat de política general, que els ciutadans de les Balears "no viuen millor després dels vuit anys de govern de Francina Armengol". Costa ha fet veure així que hi havia una millor situació durant l'etapa anterior a Armengol, és a dir, en la legislatura de José Ramón Bauzá. "Estar lluny de la realitat és dir que es vivia millor amb el govern de Bauzá", ha replicat Armengol.

En la contrarèplica que ha fet de manera global a tots els partits, la presidenta del Govern ha dedicat gran part del temps a contestar de manera concreta al PP. De fet, la coordinadora de Ciutadans li ha criticat que "no hagi replicat de manera individual, ja que ha utilitzat tot el temps per dirigir-se només a un grup parlamentari", en referència al PP. Així i tot, la cap de l'Executiu ha recordat que Bauzá "mai va contestar de manera individual". El principal partit de l'oposició pràcticament no ha parlat de les mesures anunciades ahir per Armengol, sinó que ha fet un balanç dels vuit anys de govern del Pacte, amb crítiques a totes les àrees.

Així, Armengol ha posat damunt la taula algunes dades per comparar la situació entre el 2015 i avui, com la reducció de la temporalitat del 40,2% a l'11,7%, o la disminució de l'atur del 9,7% al 5%. "Em sent orgullosa d'aquesta societat, l'escut social l'hem fet d'acord amb la gent que més ho necessita, una progressivitat adequada i mesures per a la classe mitjana i treballadora", ha destacat.

A més, la cap de l'Executiu ha criticat que en la intervenció de 30 minuts, el principal partit de l'oposició hagi fet un balanç de la gestió del Pacte, però no hagi parlat de la pandèmia. "No estic per fer balanços, sinó per atendre les necessitats de la gent. Senyor Costa, no parlar de la pandèmia és un oblit imperdonable, representa on està cadascú", ha destacat.

stats