Política 01/02/2022

Armengol al PP sobre les crítiques a l'opacitat de la llei turística: "Vostès es pensen que ningú no ha vist res?"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha assegurat que "hi ha text, hi ha redacció i s'hi està treballant", en referència a la normativa turística

2 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, al Parlament balear.

PalmaEl Partit Popular ha rebut el qualificatiu de "ridícul" per partida doble aquest matí al Parlament balear arran de les seves crítiques a l'opacitat de la futura llei turística. El primer cop ha vingut directament de la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha assegurat que "el seu plantejament és ridícul" per pensar que la nova normativa no s'està treballant en consens amb els agents socials i econòmics de les Illes. "Vostè es pensa que no han vist res? Es pensa que la gent és beneita?", ha demanat la presidenta al portaveu del PP, Toni Costa.

"Anam a Madrid, a la setmana gran de la fira turística. La presentam amb el conseller de Model Econòmic, el conseller de Medi Ambient i la consellera d'Agricultura; amb totes les patronals i sindicats; amb el govern espanyol –amb la vicepresidenta Yolanda Díaz i la ministra Reyes Maroto; surten els grans hotelers dient que és un gran encert, i vostès es pensen que ningú coneix res?", ha exclamat Armengol.

En aquest sentit, el diputat popular ha advertit que hi ha "malestar", tant entre PIMEM (Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca) i els treballadors del sector, els quals assegura que no coneixen el contingut de la futura llei. "Hi estam d'acord [amb el plantejament de la normativa], però no estam d'acord amb les imposicions ni amb les prohibicions. Si vol fer feina de manera seriosa, aquí ens té. Si vol continuar fent el ridícul, cerqui algú un altre", ha declarat Costa.

Davant això, Armengol ha advertit que "torna a haver-hi un avenç en normativa turística i no hi seran", en referència als populars, perquè "sempre estan al marge de tot". La cap de l'Executiu ha defensat que el seu equip de govern farà "del turisme una economia que tingui impacte positiu en termes de qualitat ambiental i en els treballadors i treballadores" i que, per damunt de tot, ho farà "amb consens".

Suport dels hotelers

El segon assalt al Partit Popular l'ha protagonitzat el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha seguit les petjades de la presidenta. "No he vist un ridícul més gran que el de Marga Prohens quan es va presentar a la fira turística dient que la llei era antiturística, entre altres coses", ha afirmat el titular de Turisme durant la interpel·lació del Partit Popular aquest dimarts dematí al Parlament.

Negueruela ha recordat que els populars "varen criticar tota la llei" i que "el mateix dia Gabriel Escarrer i Abel Matutes varen donar suport als seus principis". "I no crec que siguin antiturístics", ha afegit el conseller referint-se als dos hotelers. Amb tot, el portaveu autonòmic ha argumentat que el PP "està fora de la realitat" i que "no s'han adonat de quin era el debat", perquè "no dialoguen amb el sector".

Ara bé, "hi ha text, hi ha redacció i s'hi està treballant", ha confirmat el membre de l'Executiu sobre la futura normativa. Amb això, ha presumit de la feina del Govern, que "és tan discret que fa que els populars no s'assabentin de res del que passa en aquesta comunitat autònoma".

stats