Política 17/11/2022

Armengol confia que es trobi "la millor solució per protegir de manera adequada les dones" a la Llei

La presidenta ha considerat que el Govern "va reaccionar ràpidament" davant la "vulneració dels drets més bàsics" de la dona

ARA Balears
1 min
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, confia que es trobi "la millor solució per protegir de manera adequada les dones" a la Llei. Així ho ha expressat aquest dijous, arran de la polèmica per les rebaixes de condemna derivades de la llei 'només sí és sí'. Armengol també ha expressat que el Govern "va reaccionar de manera ràpida" davant la "vulneració dels drets més bàsics".

Armengol també s'ha mostrat convençuda que protegir a les dones és la voluntat del govern espanyol, un objectiu que comparteix amb l'Executiu balear, i que "tots" tenen "molt clar que qualsevol agressió s'ha de condemnar com a delicte".

Cal recordar que aquest dimecres la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears va acordar excarcerar immediatament dos homes que complien condemna per dues agressions sexuals sense penetració arran de la llei de 'només sí és sí'. Per prendre la mesura, han estudiat un informe del Centre Penitenciari de Mallorca i un informe del Ministeri Fiscal. Els presos complien una pena de tres anys de presó per aquests delictes.

Així, el Tribunal ha valorat que, en ambdós casos, atesa la nova legislació, no es pot excedir la pena imposada de dos anys. D'aquesta manera, la pena estaria completa i, per això, l'Audiència ha ordenat l'excarcerament immediat.

stats