Política 25/07/2021

Armengol lamenta que amb Marga Prohens "torni el plantejament de crispació" al PP balear

La presidenta ha dit que els discursos del congrés del PP "recorden molt les polítiques tan negatives de l'expresident José Ramón Bauzá

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lamentat que, amb l'elecció de Marga Prohens, el PP "torna al plantejament de la crispació". Així ho ha assegurat aquest diumenge després del XVI Congrés del PP, que s'ha fet aquest cap de setmana a Mallorca. A més, segons ha informat Europa Press, ha remarcat que "Madrid no ha de dir als ciutadans de les Balears com han de pensar, xerrar o fer feina".

En aquest sentit, li han sabut greu algunes declaracions com les que va fer Pablo Casado, que va dir que a les Illes no es parla català, sinó "mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc", i ha remarcat que aquests discursos "recorden molt les polítiques tan negatives de l'expresident José Ramón Bauzá, de les quals Marga Prohens va ser fidel defensora".

Per això, després de traslladar-li l'"enhorabona" per la seva elecció com a nova presidenta del PP a les Balears, li ha demanat que torni al "sentit comú i al seny" perquè, ha afegit, "la ciutadania de les Illes es mereix una oposició a l'altura i, de moment, no la té".

Durant la roda de premsa, Armengol també s'ha volgut dirigir a la presidenta de Madrid, Isabel Diaz Ayuso, que aquest dissabte va assegurar que les Balears necessitaven "polítiques liberals". Arran d'aquestes declaracions, Armengol li ha volgut recordar que amb les mesures que es varen establir l'any passat per fer front a la pandèmia del covid-19 "les Balears varen tenir un excés de mortalitat del 0,3%, enfront del 37% de Madrid".

A més, ha recordat a la presidenta madrilenya que les Balears "havien de reactivar la seva economia, perquè viuen del turisme". "No em vull ficar amb Madrid, però és una regió que té un altre component diferent del de les Illes, que requerien una situació controlada, com la dels darrers mesos, per poder tenir turistes, la qual cosa s'ha aconseguit, perquè les Illes ja tenen molt més turisme que Madrid", ha incidit.

stats