Política 13/05/2021

Armengol insisteix que si Espanya tingués les xifres de les Illes estarien oberts al turisme britànic

La líder de l'Executiu balear ha reivindicat que el Govern negociï amb el Regne Unit perquè "diferenciïn els dos arxipèlags"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha insistit aquest dijous que si el conjunt d'Espanya tingués les xifres de les Balears, ja estarien oberts al turisme britànic. Així s'ha expressat en una entrevista a 'Espejo público', que ha recollit Europa Press. "Si Madrid tingués la incidència sanitària que tenen les Balears, o tota la mitjana d'Espanya, per no parlar només de Madrid, ja estaríem oberts al Regne Unit", ha declarat la presidenta.

Per això, la líder de l'Executiu balear ha reivindicat que el Govern negociï amb el Regne Unit perquè "diferenciïn als dos arxipèlags". "Tenim sistemes de control diferents, estem en situacions diferents i a Europa es diferencien ja els territoris dins de cada país", ha apuntat.

Igualment, Armengol ha insistit que si les Balears tenen xifres baixes d'incidència és precisament per haver aplicat restriccions i ha reiterat que el Govern ha optat per una desescalada "lenta" i "rigorosa" per "salvar vides". "Crec que la responsabilitat d'un polític és plantejar coses des del rigor i pensar en l'interès general i no en l'interès electoral".

Per una altra part, Armengol ha recordat que les Illes havien plantejat que, una vegada acabàs l'estat d'alarma, les comunitats haurien de tenir instruments jurídics que permetin adoptar determinades decisions.

stats