Política 02/03/2022

Armengol: "Feim polítiques de suport i ajuda a la ciutadania per fer front a la inflació"

El PP ha retret que aquesta és "la major baixada de poder adquisitiu en 20 anys"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el ple d'aquest dimecres

PalmaEn un context econòmic difícil, amb un Índex de Preus al Consum (IPC) que s'ha disparat aquest mes de febrer fins al 7,4%, la dada més alta dels darrers 33 anys, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat que l'Executiu fa polítiques "de suport i ajuda a la ciutadania" per poder fer front a la inflació.

"Mentre vostè estava amagada al búnquer del Consolat, els ciutadans veien que els preus s'incrementen substancialment", ha criticat el portaveu del PP, Antoni Costa. "I amb la invasió d'Ucraïna, és probable que augmentin més", ha continuat. Armengol ha fet referència al conflicte actual entre Rússia i Ucraïna, afirmant que "pot agreujar l'alta inflació actual".

Costa ha retret que el 2021 els sous privats augmentaren un 1%; els públics, un 2%, "i la senala de la compra ha pujat aquest febrer un 7,4%". "És la baixada més gran del poder adquisitiu els darrers 20 anys", ha afirmat. Amb tot, el portaveu popular ha apuntat que, davant aquesta situació, "és el moment d'abaixar els impostos".

Per la seva banda, Armengol ha presumit per les dades d'ocupació per contestar a les crítiques del PP. "És el millor febrer de la nostra història", ha assenyalat. "Aquest mes el 40% dels contractes han estat indefinits, el doble que la mitjana espanyola", ha afirmat. A més, ha criticat que el PP votàs en contra de la revalorització de les pensions. "Populisme fiscal, no", ha subratllat.

stats