Política 07/11/2022

Armengol: "Fa set anys que l'Executiu treballa per aconseguir temporades turístiques més llargues"

Negueruela apunta que Mallorca podria tenir el 2023 una temporada que s'allargaria fins a deu mesos, i a la resta d'illes s'iniciaria el mes de març

ARA Balears
2 min
Armengol, Negueruela i les presidentes socialistes dels consells insulars en la fira de Londres d'aquest dilluns

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dilluns que 200.000 famílies de les Balears necessiten "bones temporades turístiques i que aquestes siguin més llargues". "Ho estam aconseguint amb pas ferm i malgrat les incerteses", ha reivindicat en declaracions als mitjans a la World Travel Market de Londres. A preguntes dels periodistes sobre la fi de la promoció turística, Armengol ha destacat que "fa set anys que l'Executiu treballa intensament per aconseguir temporades turístiques més llargues".

En relació amb el mercat britànic, la presidenta del Govern ha assegurat que les previsions són "molt bones" i que conviden a pensar que la temporada que ve començarà abans i que es continuarà desestacionalitzant. "Estam promocionant l'hivern i explicant que les Balears són molt més que el sol, l'estiu i la platja", ha afegit.

La presidenta ha recordat que les dades mostren que s'ha recuperat més del 90% del turisme britànic prepandèmia i que, en conjunt, augmenta la despesa dels turistes a les Illes. A més, ha afegit, les Balears "han estat la regió que més turisme britànic ha recuperat". Així, les previsions per a l'any vinent amb relació al mercat britànic són "molt bones" i la temporada podrà començar abans, a més de poder continuar amb la desestacionalització, un escenari "molt potent" per al mercat laboral, segons les previsions de l'Executiu.

Per part seva, el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha donat l'enhorabona al Govern per haver aconseguit la recuperació del mercat britànic i ha avançat que les previsions a futur són "raonablement optimistes". Valdés ha destacat que les capacitats aèries del Regne Unit estan en el nivell del 2019 per a aquesta tardor i aquest hivern, i que les reserves se situen al 95% del 2019. "El camí està marcat i especialment a les Balears", ha afegit. A més, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha exposat que es preveu una temporada d'uns deu mesos per a Mallorca i de començament al març per a la resta d'illes.

Pujades salarials

D'altra banda, Armengol ha reivindicat que després que les empreses "hagin aguantat el cop", entre altres raons, per l'ajuda institucional, els beneficis d'una bona temporada han d'arribar als treballadors en forma d'increments salarials. "El sector privat ha d'aprofitar els beneficis per assolir una bona distribució de la riquesa i que els treballadors també es vegin beneficiats de la bona temporada turística", ha apuntat.

stats