Política 16/09/2022

Armengol declara que no té "cap petició formal" per incrementar l'ITS

Aquest dijous es va saber que MÉS i Podem tenien intenció d'apujar el preu de l'ecotaxa amb vista al 2023

1 min
Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que no té "cap petició formal" envers la proposta d'apujar l'Impost de Turisme Sostenible a la pròxima temporada. Aquesta ha estat la seva resposta a un periodista, després que li hagin demanat per la notícia publicada aquest dijous, 15 de setembre, al diari Última Hora, sobre les intencions dels seus socis de Govern, MÉS i Podem.

Armengol ha recordat que els esforços "s'haurien de concentrar en el que és necessari", fent referència a ajudar les famílies amb les dificultats econòmiques que poden passar. "La tardor i l'hivern poden ser complicats i els he de donar suport", ha afegit.

Així i tot, ha recalcat que ara es troben "en la fase d'elaboració dels pressupostos" per a l'any 2023. En aquest sentit, ha demanat "rigor".

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha criticat que aquesta mesura no seria útil i només taparia "la incapacitat manifesta de les institucions que ens governen per gestionar els serveis públics i els fluxos de persones". "Mirar de cobrir i justificar els seus dèficits, penalitzant els visitants que s'allotgen a l'oferta reglada no és, en absolut, la solució", va concretar la vicepresidenta executiva, María José Aguiló.

stats