Política 11/05/2023

Armengol es compromet a implantar freqüències nocturnes en el transport públic al setembre

Es duria a terme en els caps de setmana i vigílies de festiu, tot i que en els laborals també s'allargarien els horaris actuals, i s'estendria també a tres freqüències de bus interurbà, en un inici

1 min
Un bus del TIB a l'estació intermodal de Palma.

PalmaLa presidenta del Govern i candidata socialista a les eleccions, Francina Armengol, s'ha compromès aquest dijous a implantar freqüències nocturnes en el transport públic de Mallorca –l'Executiu n'és el competent– a partir del mes de setembre. En els dies laborals hi hauria trens a les 23 h i les 00 h, però en els caps de setmana i vigílies de festiu s'estendran al llarg del vespre. A més, també arribarà a la xarxa de bus interurbà, inicialment a tres línies: la que connecta Palma-Alcúdia-Can Picafort, Palma-Llucmajor-Campos-Felanitx i Palma-Calvià-Magaluf.

Això és possible perquè, segons ha apuntat, hi haurà unes oposicions per a 15 maquinistes que ajudaran a tenir més capacitat. A més, ha recordat que l'any que ve arribaran a les Illes "més vagons i trens" que s'estan construint en aquests moments al País Basc.

Armengol també ha anunciat que, si revalida la majoria d'esquerres, durà a terme dues mesures lligades a la bicicleta. D'una banda, invertirà 25 milions anuals –100 en total– per "ajudar als consells insulars i ajuntaments" a fer carrils bici interurbans, la qual cosa permetria, per exemple, connectar Palma amb Marratxí. Igualment, convocarà dues línies d'ajuda per a adquirir bicicletes elèctriques i també usuals, sumant-hi punts de recàrrega elèctrica. "És una aposta ferma i definitiva", ha explicat.

Hila vol arribar a les 120 estacions de BiciPalma

El batle de Palma i candidat socialista a les eleccions municipals, José Hila, ha subratllat que vol arribar a les 120 estacions de BiciPalma arreu de Ciutat, i també a més barris. "Ha estat un èxit i la ciutadania així ho diu", ha assenyalat. De la mateixa manera, "tornarem a ampliar la xarxa de l'EMT, i omplirem els carrers de Palma amb busos elèctrics, d'hidrogen verd".

stats