PSIB
Política 22/12/2023

Armengol censura la involució del Govern: "El canvi de Prohens era lliurar-se a tots els postulats de Vox"

Cladera ha descrit el president del Consell de Mallorca com "el més mentider de la història"

1 min
El  sopar de Nadal de la Federació Socialista de Mallorca s'ha celebrat a .

PalmaLa secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha criticat aquest dijous, durant el seu discurs del sopar de Nadal de la Federació Socialista de Mallorca, a Algaida, l'actual Govern: "És un desgavell, el canvi de Prohens era lliurar-se a tots els postulats de Vox". Davant de prop de 1.000 militants, la també presidenta del Congrés ha alertat del "risc greu d'involució que suposen els governs PP-Vox a les Balears".

Armengol ha dit que "l'efecte de la destrucció propiciada per la dreta extrema i l'extrema dreta" a les Balears està centrat en el conflicte lingüístic a les aules causat per la segregació com a moneda política de canvi i submissió del PP davant de Vox: "Volen separar els nostres fills a les aules i complicar la vida dels docents". En aquest sentit, ha lamentat "l'erosió causada a la pau social" per llevar ajudes a sindicats i organitzacions sindicals, com a part de la negociació per aprovar els pressupostos de 2024.

Per la seva banda, la secretària general de la FSM, Catalina Cladera, ha assenyalat en la seva intervenció que el PP ha "comprat tot el marc ideològic de Vox" i l'aplica en els seus programes de govern a les institucions. "Mai no s'havia atacat tant la nostra llengua com ara. A cada rotonda de cada poble recordarem al Sr. Galmés i a la Sra. Prohens que la llengua no es toca", ha dit. A més, Cladera ha descrit el president del Consell insular com "el més mentider de la història de Mallorca" i ha dit que els pressupostos de 2024 s'obliden de la gent que més ens necessita. "La gent que necessita una plaça de residència o que dorm al carrer està oblidada", ha lamentat.

stats