Política 28/09/2019

Armengol no assisteix al comitè federal del PSOE

És el primer que es fa des de les eleccions generals del 28 d'abril

Ara Balears
1 min
Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Goven balear, Francina Armengol, no ha assistit aquest dissabte al comitè federal del PSOE, en el qual sí que han participat altres líders territorials i dirigents del patit. És una cita en què els socialistes volen traslladar un missatge "d'unitat i confiança" davant les eleccions, que enfoca amb la pretensió de "guanyar i recuperar terreny" sense por de la desmobilització.

Així ho ha manifestat als mitjans en declaracions prèvies al comitè el president del País Valencià, Ximo Puig; el de Canàries, Ángel Víctor Torres; el secretari d'Organització del PSOE andalús, Juan Cornejo; el secretari del PSC, Miquel Iceta, i el dels socialistes de Castella i Lleó, Luis Tudanca.

El president de la Generalitat valenciana ha dit que el PSOE no ha de donar una imatge d'unitat "perquè la unitat ja existeix". Puig ha comentat que el PSOE oferirà un projecte capaç de recollir totes les diversitat, però que "això s'haurà de gestionar adequadament". Per part seva, Iceta ha assenyalat que ve al comitè per "comprometre's" en una victòria i per això treballaran "molt dur".

Aquest és el primer comitè que es fa des de les eleccions generals del 28 d'abril i hi assistiran sis dels nou presidents autonòmics socialistes. Han excusat la seva presència per motius d'agenda els responsables autonòmics d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara; de Balears, Francina Armengol; i d'Astúries, Adrián Barbón. També ha excusat la seva presència "per motius familiars" la líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz.

stats