Política 28/10/2022

Armengol acusa el PP d'aliar-se amb la ultradreta per impedir honorar Aurora Picornell

La portaveu dels populars a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha declarat que no participarà en el procés perquè sigui declarada Filla Il·lustre

1 min
Aurora Picornell, en una imatge d'arxiu

Palma"Qui nega el passat està condemnat a repetir-lo i això es fa evident amb un PP a favor de la ultradreta que defensa la dictadura i en contra d'honorar qui fou assassinada per defensar la llibertat i la democràcia". La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest divendres al Partit Popular que rectifiqui en la decisió d'impedir que Aurora Picornell sigui Filla Il·lustre de Palma, a través d'una publicació a Twitter: "Cal unitat en la defensa dels valors democràtics".

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha declarat aquest dijous al ple ordinari —amb motiu d'una proposta presentada per Vox— que no participarà en el procés necessari perquè una persona sigui declarada Filla o Fill Il·lustre de la ciutat. Així, Armengol ha acusat el PP d'estar "a favor de la ultradreta" i "en contra d'honorar" Aurora Picornell, la sindicalista i militant del Partit Comunista assassinada pels feixistes el 1937.

El batle de Palma, José Hila, va proposar la setmana passada nomenar Aurora Picornell Filla Il·lustre de Palma durant la visita al cementeri de Son Coletes (Manacor), on s'han identificat les restes de la sindicalista. La decisió del PP impossibilitarà que es faci realitat perquè es necessita una majoria de quatre cinquenes parts de la corporació municipal.

stats