Vandalisme
Política 05/10/2023

ARCA avisa: fer pintades vandàliques a edificis catalogats és un delicte

Han aparegut diferents grafits amb un missatge crític amb la política estatal

ARA Balears
1 min
Pintada contra Sanchez

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha advertit de la proliferació, els darrers dies, de pintades amb un missatge crític amb les gestions de la política estatal a diferents façanes de Palma. En una de les pintades es pot llegir: "Trencar la unitat d'Espanya és delcte. Sánchez no ho aconseguirà".

Des d'ARCA expliquen que la primera pintada va aparèixer al costat del teatre Principal, un espai recentment netejat per l'Ajuntament, i va ser esborrada immediatament. La següent va ser al Mercat de l'Olivar. Una de nova, segons han dit, ha aparegut a l'edifici de Correus, que està catalogat en grau de protecció B. "Fer malbé el patrimoni públic o privat pot arribar a ser delicte si es fa en un element catalogat", asseveren des de l'entitat, que té constància de l'existència de més pintades.

ARCA ha demanat a les autoritats que facin les investigacions necessàries per descobrir la identitat dels infractors i que totes les pintades siguin esborrades immediatament perquè consideren que és "el millor sistema per dissuadir que se'n facin més".

stats