Eleccions anticipades
Política29/05/2023

MÉS i El Pi coincideixen: les eleccions anticipades "no són una bona notícia"

Apesteguia no descarta una candidatura única amb els regionalistes, però assegura que "ja n'hi va haver una i no va anar bé"

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, valora negativament que el president de l'Estat, Pedro Sánchez, hagi convocat aquest dilluns eleccions anticipades: "No és una bona notícia, però hi concorrerem". Quant a possibles candidatures unitàries amb altres partits, no descarta fer front comú amb El Pi, tot i que assegura: "Ja n'hi va haver una entre el PSM i UM i no va tenir bon resultat".

Apesteguia ha assegurat que la candidatura serà amb el projecte d'ARA-Més, que agrupa Més per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i persones independents. "S'ha d'analitzar la millor forma, mai no m'he tancat a res, però l'important no és com et presentes, sinó que sigui l'eina més adient", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

Quant als resultats electorals, en què Més ha mantingut vots a les tres administracions, el coordinador del partit ecosobiranista ha destacat que "La majoria de PP i Vox pesa més que qualsevol altra notícia. Entre país i partit, sempre tenc clara la preferència". A més, Apesteguia ha afegit que "estam en situació correcta per afrontar aquests quatre anys, que seran molt durs en tots els sentits".

Cargando
No hay anuncios

El Pi coincideix amb Apesteguia: "No és bo per a ningú"

El president d'El Pi, Tolo Gili, ha conicidit amb Apesteguia en què l'anunci estatal "no és bo per a ningú. Creim que els partits estatals juguen a fer el caos i no valoren l’estabilitat política”. Ara bé, en el seu cas no ha parlat de candidatures unitàries i tan sols ha assegurat que el partit regionalista concorri aquests comicis estatals: "La idea és presentar-nos perquè creim que un projecte d'aquí és més necessari que mai", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

Respecte dels resultats electorals, en què El Pi que de tres diputats el 2019, ha passat a cap, ha assalanyat que "no hem arribat a les grans ciutats i això ens fa perdre molts de vots, haurem de mirar per què els nostres missatges no hi arriben". A més, ha aprofitat per avançar que "seguiré al capdavant d'El Pi mentre la gent em continui donant suport per aixecar aquest projecte".

PIMEM també reacciona a l'anunci estatal

La federeació de Petita i Mitjana Empresa també ha reaccionat a l'anunci estatal: "Pensam que pot ser positiu aclarir un panorama polític ara molt polaritzat entre el govern central d'un color i unes comunitats i ajuntaments majoritàriament d'un altre després d'aquests darrers comicis", han explicat en un comunicat.