Eleccions anticipades
Política 29/05/2023

MÉS i El Pi coincideixen: les eleccions anticipades "no són una bona notícia"

Apesteguia no descarta una candidatura única amb els regionalistes, però assegura que "ja n'hi va haver una i no va anar bé"

2 min
Una urna electoral

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, valora negativament que el president de l'Estat, Pedro Sánchez, hagi convocat aquest dilluns eleccions anticipades: "No és una bona notícia, però hi concorrerem". Quant a possibles candidatures unitàries amb altres partits, no descarta fer front comú amb El Pi, tot i que assegura: "Ja n'hi va haver una entre el PSM i UM i no va tenir bon resultat".

Apesteguia ha assegurat que la candidatura serà amb el projecte d'ARA-Més, que agrupa Més per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i persones independents. "S'ha d'analitzar la millor forma, mai no m'he tancat a res, però l'important no és com et presentes, sinó que sigui l'eina més adient", ha dit.

Quant als resultats electorals, en què Més ha mantingut vots a les tres administracions, el coordinador del partit ecosobiranista ha destacat que "La majoria de PP i Vox pesa més que qualsevol altra notícia. Entre país i partit, sempre tenc clara la preferència". A més, Apesteguia ha afegit que "estam en situació correcta per afrontar aquests quatre anys, que seran molt durs en tots els sentits".

El Pi coincideix amb Apesteguia: "No és bo per a ningú"

El president d'El Pi, Tolo Gili, ha conicidit amb Apesteguia en què l'anunci estatal "no és bo per a ningú. Creim que els partits estatals juguen a fer el caos i no valoren l’estabilitat política”. Ara bé, en el seu cas no ha parlat de candidatures unitàries i tan sols ha assegurat que el partit regionalista concorri aquests comicis estatals: "La idea és presentar-nos perquè creim que un projecte d'aquí és més necessari que mai", ha dit.

Respecte dels resultats electorals, en què El Pi que de tres diputats el 2019, ha passat a cap, ha assalanyat que "no hem arribat a les grans ciutats i això ens fa perdre molts de vots, haurem de mirar per què els nostres missatges no hi arriben". A més, ha aprofitat per avançar que "seguiré al capdavant d'El Pi mentre la gent em continui donant suport per aixecar aquest projecte".

PIMEM també reacciona a l'anunci estatal

La federeació de Petita i Mitjana Empresa també ha reaccionat a l'anunci estatal: "Pensam que pot ser positiu aclarir un panorama polític ara molt polaritzat entre el govern central d'un color i unes comunitats i ajuntaments majoritàriament d'un altre després d'aquests darrers comicis", han explicat en un comunicat.

stats