Política 15/12/2021

Antònia Jover: "Des que Podem és a les Balears, no ha tornat a governar la dreta corrupta"

La candidata a coordinar Podem Balears acompanya Carlos Bardem a la presentació de la novel·la 'El asesino inconformista'

2 min
Carlos Bardem i Antònia Jover durant l'acte d'aquest dimecres.

PalmaLa candidata a coordinar Podem a les Illes Balears i diputada al Congrés, Antònia Jover, ha animat les persones que s'hi hagin inscrit a participar en les primàries del partit morat. Jover ha acompanyat l'actor i escriptor Carlos Bardem durant la presentació de la seva darrera novel·la, El asesino inconformista, i ha destacat que presenta una executiva "àmplia", que "recull totes les sensibilitats". "Volem reeditar el Govern de coalició, perquè des que Podem és a les Balears no ha tornat a governar la dreta corrupta", ha subratllat. "Deman a tots els militants que votin i que participin en aquest partit. Si no feim política nosaltres, la fan altres", ha afegit.

Segons Jover, "Podem està canviant el paradigma, el discurs". La candidata considera que el partit morat ha estat "un soci de govern seriós", amb una manera de negociar efectiva. Com a exemple, ha destacat que la nova PAC tindrà en compte la insularitat del sector primari balear. "La nova política no ha de ser de crit ni escàndol; ha de ser seriosa, que millori la vida dels ciutadans".

Per part seva, Carlos Bardem ha fet una crida a la reflexió sobre "la corrupció estructural" que hi ha a l'estat espanyol. De fet, el protagonista de la seva novel·la és un home que es dedica a assassinar polítics corruptes. "Molta gent sent que, a part de la corrupció, el que hi ha és impunitat, que la justícia no agafa mai els corruptes o ho fa d'una manera lleu", ha comentat. Bardem ha indicat que "la corrupció és sistèmica perquè hi ha partits de govern que són sistemàticament corruptes", i ha assenyalat que Espanya és una anomalia històrica a Europa pel "triomf i el manteniment del feixisme durant 40 anys". "Hem heretat molts mecanismes i institucions corruptes del franquisme, lluny dels estàndards d'una democràcia completa i avançada", ha sentenciat.

stats