Consell de Mallorca
Política 11/11/2022

Antoni Salas es presentarà a les primàries d'El Pi al Consell de Mallorca

L'actual batle de Costitx i president de la FELIB tindrà Magdalena Vives com a número dos

1 min
Magdalena Vives i Antoni Salas en la presentació de la candidatura al Consell de Mallorca.

PalmaAntoni Salas es presentarà a les primàries per encapçalar la candidatura d'El Pi al Consell de Mallorca. Així ho ha anunciat aquest divendres a l'acte de presentació que ha fet el partit a la plaça d'Espanya de Palma. A més, Magdalena Vives serà la número dos de la candidatura. Els nous estatuts d'El Pi marquen que els dos primers llocs de les llistes han de ser mixtos, és a dir, han de combinar la presència d'un home i una dona. A més, han de presentar un percentatge d'avals equivalents al 5% dels afiliats de la circumscripció.

L'actual batle de Costitx –des de fa diverses legislatures– és també president de la Federació d'Entitats Locals de les Balears (FELIB), que aglutina tots els municipis de les Illes i també els consells insulars, els quals tenen el caràcter d'entitat local tot i que l'Executiu reclama a l'Estat que s'assimilin a ens autonòmics. "El Pi és un partit de Km 0, un partit que prioritza els interessos de les Illes Balears. Un partit en què les persones són properes, amb vocació de servei i experiència de gestió", ha afirmat Salas. "Volem treballar per una economia de Km 0 centrada en totes les empreses mallorquines; amb la cultura com la base de la societat i amb unes polítiques socials immediates i efectives", ha afegit.

Cal recordar que el portaveu parlamentari regionalista, Josep Melià, va presentar la setmana passada la seva candidatura a liderar les llistes d'El Pi al Parlament de cara al 2023. En aquest cas, la número 2 seria la batlessa de Porreres, vicepresidenta del partit i consellera en el Consell de Mallorca, Xisca Mora, que faria així el bot a la política autonòmica.

stats