Política 27/02/2021

Antoni Noguera: "La victòria de la protecció de Son Bosc és un símbol de la lluita ecologista"

MÉS per Mallorca ha celebrat la inclusió d'aquest espai dins el Parc Natural de l'Albufera

ARA Balears
1 min
Diferents càrrecs de MÉS per Mallorca a Son Bosc.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha mostrat aquest divendres una "immensa satisfacció" davant la protecció definitiva dels terrenys de Son Bosc, a Muro, i la seva inclusió dins la superfície protegida del Parc Natural de l'Albufera. A més, ha assegurat que "la protecció definitiva de Son Bosc és un símbol de la lluita social contra l'especulació i una victòria de l'ecologisme".

Segons han informat en un comunicat, Noguera s'ha desplaçat al Parc Natural acompanyat per diferents càrrecs de MÉS i allà ha recordat "el llarg camí recorregut" que han fet d'ençà que l'any 2002 el Pacte de Progrés va incloure Son Bosc dins el Parc Natural de l'Albufera. "Primer vàrem lluitar contra el PP, que va excloure els terrenys del parc, i després vàrem acudir als tribunals per oposar-nos a la construcció il·legal d'un camp de golf", ha dit el coordinador.

Per la seva banda, el conseller Miquel Mir ha destacat "la importància d'haver protegit un indret com Son Bosc, "una demostració més del fet que governar pel bé comú, posant les persones al centre i escoltant les reivindicacions socials, no és paper banyat".

Amb tot, el regidor de MÉS per Muro, Miquel Àngel Tortell, ha lamentat que la defensa de Son Bosc va comportar que el 2008 els regidors de la coalició fossin expulsats de l'equip de govern. "Tretze anys després, celebram que Son Bosc sigui Parc Natural. Malauradament, la defensa dels interessos particulars d'un camp de golf ha tingut un cost de més de 300.000 € de tots els murers."

stats