Política 22/01/2019

Noguera: "Palma i Madrid són ciutats pel canvi"

El batle de Palma s'ha reunit aquest dimarts amb la batlessa de Madrid, Manuela Carmena, per parlar d'un model d'equilibri que resisteixi l''overbooking' turístic

Aina R. S.
1 min
El batle de Palma, Antoni Noguera, es reuneix amb la batlessa de Madrid, Manuela Carmena

PalmaAquest dimarts el batle de Palma, Antoni Noguera, s'ha reunit amb la seva homòloga a Madrid, Manuela Carmena, per debatre sobre els punts en comú de les seves línies polítiques. Antoni Noguera ha assegurat que col·laboraran amb l'Ajuntament de Madrid per parlar de temes "que ens preocupen a tots", com són la creació d'habitatges de protecció oficial, la regulació dels preus dels pisos i la pujada de l'IBI per als habitatges buits, entre d'altres. "Si Palma i Madrid són ciutats pel canvi és perquè som ciutats valentes i especialment transformadores", ha declarat.

El batle de Palma ha recordat la prohibició dels lloguers turístics en els habitatges plurifamiliars que va impulsar el seu consistori. En aquest sentit, Noguera ha dit que Madrid també va capitanejar una regulació molt semblant. "Tenim necessitat de planificar les nostres ciutats per mantenir-hi l'equilibri", ha assenyalat. El batle ha expressat la seva voluntat que els residents puguin continuar gaudint i vivint a Palma.

Entre els temes que s'han tractat a la trobada hi ha hagut el de l'accés a l'habitatge, el de la mobilitat sostenible, la protecció del medi ambient, la igualtat i la lluita contra la violència masclista.

La reunió ha tingut lloc després d'un cap de setmana convuls, amb l'escissió de Podem i la presentació de Más Madrid, com a candidatura alternativa impulsada per Manuela Carmena i Iñigo Errejón.

stats