Política 25/06/2022

Alzamora: "El traspàs de les competències d'agricultura al Consell ajudarà a impulsar sectors estratègics"

"Les persones han de poder viure del camp, per això l'aplicació de polítiques encaminades a la seva sostenibilitat és crucial", ha assegurat el secretari general de MÉS per Mallorca

ARA Balears
2 min
Jaume Alzamora en la seva visita a tres cellers ubicats al municipi de Petra

PalmaEl secretari general de MÉS per Mallorca i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha defensat que "el traspàs de les competències dʻagricultura al Consell ajudarà a impulsar sectors estratègics en el canvi de model".

Segons ha informat el partit en una nota de premsa, Alzamora ha assegurat aquest dissabte que amb la nova Llei de consells, aprovada recentment, el Consell de Mallorca assumirà les competències en matèria d'agricultura i això permetrà disposar de més eines que contribueixin a la transformació econòmica.

En aquest context, ha insistit en la idea de seguir el model d'aposta per la qualitat que fan els cellers mallorquins, perquè "es té un territori limitat i massa pressionat i aquest model insostenible només es pot superar amb la millora qualitativa dels productes". Així s'ha pronunciat durant la seva visita a tres cellers ubicats al municipi de Petra.

El secretari general ecosobiranista ha assenyalat que el conjunt de lʻagricultura, la ramaderia, la pesca i el desenvolupament rural "constitueixen una part fonamental de l'economia de Mallorca, del paisatge de l'illa i de la manera dels mallorquins dʻentendre el món". Per això, ha assenyalat que "les persones han de poder viure del camp, per això l'aplicació de polítiques encaminades a la seva sostenibilitat és crucial per garantir un territori amb futur i que alhora generi oportunitats laborals dignes".

De fet, el sector del vi a Mallorca creix en producció i comercialització. La valoració econòmica de la comercialització de vins de qualitat de les Balears el 2021 va ser de 36,4 milions d'euros. El 2021, les denominacions de qualitat de les Balears van comercialitzar 47.754 hectolitres, gairebé 9.000 dels quals foren exportacions. Amb aquestes xifres, Alzamora ha reivindicat un canvi de model possible i generador d'ocupació en sectors diferenciats del turisme. "Les condicions naturals de Mallorca han consolidat al llarg del temps un sector econòmic clau i potent com és essencial i estratègic", ha conclòs.

stats