Política 14/02/2014

Almunia avisa Catalunya que "no es pot tenir l'euro fora de la UE"... excepte Andorra, Kosovo i Montenegro

El vicepresident de la Comissió Europea ha dit, des d'Andalusia, que "qui surt d'un estat membre queda fora de la UE"

Efe
1 min
Joaquín Almunia, aquest divendres a Sevilla / EFE

SevillaEl vicepresident de la Comissió Europea i comissari responsable de Competència, Joaquín Almunia, ha advertit aquest divendres Catalunya que "qui surt d'un estat membre de la Unió Europea en queda fora", de la UE i de l'euro.

Almunia, que ha intervingut avui al Fòrum Joly Andalusia, a Sevilla, s'ha referit al procés sobiranista català perquè l'hi han demanat els assistents a l'acte. Ha assenyalat que no es pot formar part de la unió monetària sense ser membre de la Unió Europea, llevat dels casos d'Andorra, Kosovo i Montenegro.

Ha advocat per "intensificar" l'esforç entre els partits, la societat civil, els líders d'opinió i els intel·lectuals per "convèncer Catalunya que no li convé ni li interessa anar-se'n d'Espanya".

Després d'expressar el seu desig que Catalunya segueixi pertanyent a Espanya, ha recordat que la regla a la UE és que "qui surt d'un estat membre en queda fora i comença de zero". I ha afegit que, si no es fa de manera amistosa –com passaria en el cas de Catalunya i d'Escòcia–, no només quedarien fora de l'euro sinó també de la lliura (en el cas d'Escòcia). "Tant de bo no vegem mai aquesta hipòtesi", ha conclòs.

stats