Protagonista col·lateral
Política 03/12/2023

Alicia García, la tria de Feijóo per liderar l'ofensiva contra l'amnistia al Senat

La nova portaveu va ser consellera durant vuit anys a Castella i Lleó i és regidora a Àvila

2 min
Alicia García en un acte a Àvila quan era candidata a les eleccions municipals

MadridPoc després d'anunciar-se la seva designació, Alicia García (Àvila, 1970) va prometre "contundència" com a nova portaveu del PP al Senat. Tot i que té un perfil moderat, i més si se la compara amb Miguel Tellado, el seu homòleg al Congrés de Diputats, no ha trigat a adoptar el discurs d'Alberto Núñez Feijóo i ha acusat Pedro Sánchez de "deliri" i "d'estar aixecant murs", conscient de quina és la seva funció. "El Senat serà la cambra que tingui més valor per lluitar contra l'amnistia de Pedro Sánchez i contra les batzegades i cessions als xantatges independentistes", va dir García en la primera entrevista que va concedir. La cambra alta és clau per als populars aquesta legislatura: hi tenen majoria absoluta i serà des d'on intentaran retardar l'aprovació de l'oblit judicial del Procés. Garcia serà l'encarregada de posar-hi veu i acció.

Fonts de la direcció del PP asseguren que és "el millor perfil per frenar alguns dels excessos legislatius de Sánchez" i destaquen la seva "sobrada experiència parlamentària". El mitjà escollit per valorar el seu nomenament dona pistes d'on ha desenvolupat la seva trajectòria: la televisió pública de Castella i Lleó, autonomia on ha fet la major part de la seva carrera política. Va ser consellera durant vuit anys (2011-2019) en els governs previs a Alfonso Fernández Mañueco. Primer de Cultura i Turisme i després de Família i Igualtat. La legislatura anterior va ser diputada al Congrés i actualment també és portaveu del PP a l'Ajuntament d'Àvila, on lidera l'oposició.

Mañueco, que guanya pes en la renovació del comitè de direcció del PP, l'ha reivindicat si bé García n'ha estat tradicionalment allunyada: ella és una persona de confiança del seu predecessor, Juan Vicente Herrera, amic personal –alhora– de Feijóo. Veus del PP de la regió i també de la província destaquen la seva "capacitat de treball", "rigor", "fidelitat a les seves idees" i "gran habilitat negociadora". Ara caldrà veure com utilitza aquests atributs no només per fer l'oposició "implacable" que promet Feijóo sinó també per gestionar un altre dels reptes del PP aquesta legislatura: la pressió de Vox per anar cada cop una mica més enllà.

stats