Política 29/01/2020

L'Ajuntament de Palma amplia la zona per trobar un solar on poder construir un nou centre de salut a Pere Garau

El Consistori no descarta la compra d'algun terreny, però el portaveu diu que és preferible trobar-ne un que sigui municipal

K. O.
2 min
Els centres de salut podran atendre ara a tothom, amb papers o sene...en realitat ja ho feien.

PalmaL'Ajuntament de Palma farà un llistat de solars on es pugui construir un nou centre de salut al barri de Pere Garau, i davant la "dificultat" per trobar un espai que després se cediria a la Conselleria de Salut, el portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha anunciat que s'ampliarà "el radi d'acció" als barris adjacents. Cal recordar que metges i usuaris del centre de salut de la barriada varen exigir la construcció d'un nou edifici de manera "urgent".

El Consistori no descarta la compra d'algun terreny, però Jarabo ha comentat que prefereixen trobar un solar que sigui municipal perquè Salut construeix el centre. El portaveu, però, no ha precisat quin organisme es farà càrrec del pagament i ha insistit que el primer pas de la Regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat és elaborar el llistat.

Respecte de la plaga de rates en una de les sales del centre de salut de Pere Garau, Jarabo ha dit que Cort ha reforçat la desinfecció a tota la zona, però ha apuntat que la Conselleria és qui té competències per actuar a l'interior de l'edifici.

D'altra banda, Alberto Jarabo ha explicat que l'àrea de Model de Ciutat serà la responsable de concedir la viabilitat al "projecte multiusos" presentat per saber què es farà de les galeries de la plaça Major. Així i tot, el primer projecte presentat per convertir aquest espai en un aparcament té el beneplàcit dels tècnics, segons Efe.

Finalment, el portaveu també ha anunciat que la Junta de Govern de l'Ajuntament ha aprovat una instrucció que millorarà els procediments administratius interns del Consistori, fet que "reduirà fins a la meitat els temps d'espera" durant el procés de contractació, com ha dit Jarabo.

stats