Política 20/11/2020

Aina Calvo: "El debat entre monarquia i república és imparable"

La delegada del govern espanyol a les Balears afirma que les informacions de corrupció sobre el rei emèrit "ens tenen perplexos"

Ara Balears
2 min
Aina Calvo, delegada del govern espanyol a les Illes Balears.

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha assegurat aquest divendres que "el debat entre monarquia i república és imparable, però no sabem fins on arribarà". Calvo, que ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, ha assenyalat que les informacions de corrupció sobre Joan Carles I "ens tenen perplexos i no fan cap favor als reis actuals".

Un altre dels temes principals dels quals ha parlat la delegada del govern espanyol ha estat sobre la crisi migratòria. Calvo ha recalcat que enguany han arribat a les Illes 1.380 persones, una dada que triplica la de l'any 2019. "Les persones que arriben a les Balears són majoritàriament homes joves que volen arribar a França i Bèlgica", ha dit la delegada, que ha afegit que la situació actual de la pandèmia dificulta la gestió dels migrants: "Arriben en una situació irregular i són detinguts durant un màxim de 72 h. Ara se'ls fa una PCR, cosa que que complica la gestió de la situació".

Calvo també ha apuntat que hi ha molta informació falsa sobre la migració. En aquest sentit, ha subratllat que l'extrema dreta "té un discurs fastigós" des del punt de vista de la defensa dels drets humans. "La migració és l'estratègia quan un veu perillar la seva vida. Aquesta és la causa que empeny aquests joves a venir a les Illes. Néixer en una part del món on tenim els drets garantits no ens autoritza a denegar els drets a terceres persones", ha manifestat la delegada.

Per altra banda, Calvo ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per fer front al covid-19. La delegada ha afirmat que la solució no és posar més vigilància policial. "De veres que volem que els nostres carrers estiguin plens d'agents que vetlin pel compliment de les normes? La prevenció individual i social depèn de cadascú, és en les nostres mans", ha sentenciat.

stats