Política 11/04/2018

Agustina Vilaret: "MÉS és un projecte plural, és el grup que més representa Esquerra Republicana"

Pep Castells, elegit per MÉS per Menorca, també és militant d'ERC

Jaume Ribas
2 min
Agustina Vilaret: "MÉS és un projecte plural, és el grup que més representa Esquerra Republicana"

PalmaDes d'ahir dimarts, Agustina Vilaret és diputada del Parlament de les Illes Balears. Abans que ella, Esquerra Republicana (ERC), el seu partit, només havia aconseguit representació institucional en alguns ajuntaments de les Illes i al Consell de Mallorca, on l'expresident del partit a Balears, Joan Lladó, va ser conseller electe. Així, Agustina Vilaret es converteix en la primera representant d'ERC al Parlament balear escollida per Mallorca, ja que Pep Castells, de MÉS per Menorca, també és militant d'Esquerra.

Vilaret va prometre el seu càrrec "per imperatiu legal i en representació del poble, que és el sobirà". Amb el llaç groc de solidaritat amb els presos polítics catalans, la nova diputada s'integrarà al grup parlamentari de MÉS per Mallorca. A la llista electoral configurada el 2015, Vilaret va ser elegida per ser la vuitena de la llista. Tot i que MÉS només va obtenir sis diputats a Mallorca, les renúncies de Margalida Capellà i David Abril han fet que finalment es converteixi en diputada.

Com us preneu aquesta nova etapa?

Em prenc aquesta nova etapa amb molta seriositat i la voluntat de fer feina des del consens. Duré l'àrea d'Educació, que em fa molta il·lusió perquè fa més de 30 anys que em dedic a la docència, i també Serveis Socials.

Sou militant d'Esquerra Republicana i membre del grup parlamentari de MÉS per Mallorca.

Sí, jo crec en els projectes plurals, crec que són molt positius i que ho hem demostrat a escala municipal; som regidora d'Esquerra Oberta de Bunyola i funcionam molt bé, n'estic molt orgullosa. Esper poder fer una cosa semblant a escala autonòmica.

I és cert, som militant d'ERC, però Esquerra no m'ha posat cap problema per ser diputada per MÉS, ni molt menys. MÉS és un projecte plural, és el grup que més ens representa i l'única manera d'aconseguir objectius importants és la unió. La unió fa la força.

Heu comentat que sou docent, continuareu amb la vostra tasca o la vostra dedicació aquí, al Parlament, serà exclusiva?

La meva dedicació al Parlament serà exclusiva, així que, per desgràcia, he de deixar la docència a l'institut, però continuaré sent regidora a Bunyola.

stats