Política12/06/2015

La Moncloa avisa que impugnarà una hipotètica Agència Tributària pròpia al País Valencià

El govern espanyol aconsella al futur nou govern que miri l'actuació estatal amb Catalunya

Joan Rusiñol

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avisat aquest divendres el Partit Socialista del País Valencià, Compromís i Podem que el govern de Mariano Rajoy impugnarà al Tribunal Constitucional una eventual Agència Tributària pròpia. Aquest és un dels acords inclosos a l'Acord del Botànic, que les tres formacions, que avancen per construir un govern d'esquerres a la Generalitat, van signar aquest dijous.

La Moncloa creu que això seria excedir-se en les competències marcades a l'Estatut de l'autonomia i que, per tant, si s'acaba portant a terme l'Estat la recorrerà perquè considera que seria inconstitucional. És a dir, que seguiria el mateix camí que ha pres aquest divendres en demanar al Tribunal Constitucional la impugnació de diversos preceptes de la llei que recull estructures d'estat a Catalunya en cas d'una declaració d'independència. "És un referent clar", ha subratllat la portaveu governamental.

Cargando
No hay anuncios

Santamaría ha recordat que la llei no és optativa i obliga tothom, com, per exemple, en el cas del dèficit autonòmic i municipal. Ha fet una crida especialment al PSOE, que està tancant pactes de govern amb partits més a la seva esquerra i nacionalistes, perquè no faci aliances que "debilitin" la recuperació econòmica.