Polèmica
Política 22/11/2023

UGT considera gravíssim que es faci servir un correu oficial de la Conselleria per animar a participar en una vaga

Afers Socials investiga per què des del seu departament han fet una crida a la vaga convocada per Vox

ARA Balears
2 min
La consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, durant la seva compareixença al Parlament

PalmaEl secretari general d'UGT Serveis Públics, Miguel Ángel Romero, ha assenyalat aquest dimecres que és "gravíssim" que s'utilitzi un correu oficial de l'Administració per fer una crida a participar en una vaga general. En concret, la crida s'ha fet des de la Secretaria de la Conselleria de Famílies i Afers Socials. Precisament, aquest departament del Govern de Marga Prohens ja ha dit que investiga l'enviament de l'email des de la seva Secretaria General que incita a sumar-se a la vaga general convocada pel sindicat Solidaritat, lligat a Vox. Així ho ha indicat la consellera Catalina Cirer en declaracions als mitjans, en què ha aclarit que, encara que el correu electrònic va sortir de la Secretaria General, "no està redactat pel secretari general de la Conselleria" ni tampoc "correspon a les instruccions que va donar en relació amb la vaga".

També davant els mitjans de comunicació, Romero ha explicat que quan UGT ha convocat una vaga els treballadors no han rebut mai una convocatòria des de l'Administració, sinó que s'ha fet des del mateix sindicat. "No es pot instrumentalitzar els mitjans públics, que estan destinats a l'interès general, per afavorir una determinada orientació política", ha dit el sindicalista. El dirigent ha dit que "s'estan passant determinades línies a l'Administració que mai no s'havien creuat". "Demanam a l'Administració que tranquil·litzi els empleats públics, que no els instrumentalitzi", ja que, segons ha argumentat, "un ocupador no ha de coaccionar els seus empleats, i si això passa des d'una administració pública és encara més greu".

Romero ha manifestat que el sindicat convocant no té ni un sol delegat a la Comunitat i que el document de la convocatòria no té ni una sola consideració laboral. Davant d'això, els seus serveis jurídics estan estudiant si l'assumpte va més enllà de l'àmbit estrictament laboral i creuen que potser la Fiscalia hauria d'intervenir per determinar si l'ús de recursos públics per influir en l'opinió pública està dins de l'àmbit de competència de l'Administració.

Crítiques de l'oposició

El portaveu del grup del PSIB, Iago Negueruela, ha assegurat que "s'està incomplint la normativa" en fer servir els correus del personal administratiu per cridar a una vaga. "Cirer ho hauria de posar en mans de la Fiscalia", ha remarcat: "Fins on arribarà el PP en la utilització de les institucions públiques?". Per al socialista, l'autor del correu "hauria de ser destituït": "Si és un error, que l'assumeixi i se'n vagi". Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha considerat els fets "una il·legalitat": "Els caps jeràrquics no podem ni demanar als treballadors ni incitar a acudir a una vaga".

stats