Política 23/04/2020

MÉS per Mallorca rebutja les intencions del govern espanyol d'obrir fronteres als propietaris alemanys

La coordinadora del partit ecosobiranista a Inca, Alice Weber, es dirigeix als inversors germans en un vídeo i els diu que les Balears "no són un parc d'atraccions"

Ara Balears
1 min

PalmaMÉS per Mallorca ha rebutjat en un comunicat "les intencions del govern espanyol de cercar fórmules perquè els propietaris alemanys d'immobles a Mallorca puguin venir a l'illa, tot i la crisi del coronavirus". Aquesta possibilitat que va avançar dimecres el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, suposa "passar de l'especulació amb l'habitatge a especular directament amb la salut de les persones", segons ha criticat la portaveu adjunta de MÉS, Neus Truyol.

Truyol ha qualificat la proposta d'Ábalos de "classista" i ha recordat que "els drets no es compren". "No ens podem permetre frivolitats ni cap proposta que posi en risc la salut. Mallorca no és un mercat on invertir, és un lloc per viure", ha afegit. La també regidora de l'Ajuntament de Palma ha destacat que "haver fet una inversió no et dona més drets que a la resta". "Resulta ben curiós que un govern espanyol que mai no escolta les necessitats específiques de les Illes Balears presti tanta atenció a una demanda de gent adinerada de terres llunyanes", ha dit.

A més, la formació ecosobiranista també ha fet un vídeo, protagonitzat per la responsable de Política Internacional del partit, Alice Weber, qui es dirigeix directament als propietaris alemanys i els diu que "les Balears no són un parc d'atraccions per a inversors immunes". "El que per a vostès és un parc d'atraccions de luxe és la llar de molts d'infants que avui han de quedar a casa seva", diu Weber. "És la llar de 164 famílies que desgraciadament han perdut una persona estimada i a les que els és igual si vostès se senten ferits en el seu dret de poder jugar una mica al golf", continua el vídeo.

stats