Política 22/04/2020

Ábalos contradiu Armengol: "Volem que els alemanys amb casa a Espanya puguin gaudir del seu habitatge"

El ministre de Transports ha explicat que el govern espanyol cercarà fórmules per obrir vies que garanteixin les condicions sanitàries perquè això sigui una realitat

Ara Balears
1 min
Organitzacio-PSOE-Foment-Sanchez-Moncloa_2119598203_58046892_800x477

PalmaEl govern espanyol cercarà fórmules perquè els alemanys que tenen residències a Espanya puguin venir-hi tot i la crisi del coronavirus. El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat que des de l'executiu "volem que gaudeixin dels seus habitatges", encara que ha remarcat que "hem de veure si podem obrir vies que garanteixin les condicions sanitàries perquè això sigui una realitat". Les declaracions del ministre contradiuen les que hores enrere havia fet la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, qui havia defensat que la circumstàncies provocades per la crisi sanitària "obliguen a fer sacrificis personals importants" i tancava la porta a facilitar l'arribada a les Illes de turistes alemanys que tinguin a les Illes la seva segona residència.

La presidenta balear ha recordat que "és el govern espanyol qui defineix les condicions en què els ciutadans es poden moure pel territori espanyol, les quals s'apliquen igual a tots, independentment de la seva nacionalitat o lloc d'origen".

Cal recordar que la polèmica a les Illes Balears començà quan centenars d'alemanys amb residència a les Illes Balears enviaren diverses cartes a la presidenta del Govern balear queixant-se de les dures mesures del govern espanyol per lluitar contra la pandèmia del coronavirus.

stats