Política 18/12/2018

Aguilera improvisa un minut de silenci per Laura Luelmo al Parlament

Ara fa un mes, el diputat del grup mixt va criticar el "postureig" d'una declaració contra la violència masclista

Jaume Ribas
1 min
El diputat de Podem, Salva Aguilera, en el plenari d'ahir.

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha fet un parèntesi en el ple de pressupostos d'aquest dimarts en record de la professora de 26 anys Laura Luelmo, que aquest dilluns s'ha trobat assassinada a Huelva presumptament víctima de violència masclista. Durant el seu torn d'intervenció, el diputat del grup mixt Salvador Aguilera ha proposat un homenatge a la víctima, fent, així, un parèntesi en el debat del projecte de Pressupostos per a la Comunitat Autònoma pel 2019.

Durant un minut en què el comptador de la intervenció del diputat no ha aturat, els diputats s'han posat drets i han guardat silenci. "Perquè no haguem de guardar cap altre minut de silenci per una dona assassinada", ha dit Aguilera.

L'actitud del parlamentari contrasta amb la que mantingué ara fa un mes. Llavors, Aguilera s'oposà a una declaració de la Cambra contra la violència masclista perquè, assegurava, la resta de grups només feien "postureig".

La Guàrdia Civil ha confirmat que s'ha trobat el cadàver de la jove professora desapareguda a Huelva, Laura Luelmo. La noia, de 26 anys i nascuda a Zamora, va desaparèixer dimecres passat. La benemèrita n'ha trobat el cos entre uns matolls, a uns quants quilòmetres de la localitat del Campillo.

stats