Política 05/07/2019

El nou Govern nomena un dels secretaris autonòmics i 22 directors generals

L'Executiu també incorpora 20 nous llocs d'assessors i assistents

Maria Llull
2 min
La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat i portaveu del Govern, Pilar Costa.

PalmaEl primer Consell de Govern del nou Executiu presidit per Francina Armengol ha servit per nomenar un dels secretaris autonòmics i 22 directors generals, com també alguns dels secretaris generals de les diferents conselleries. A més, la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat la incorporació de 20 nous càrrecs d'assessors i assistents.

Jesús Jurado (Podem) serà el nou secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, que depèn de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. Ara queda saber el nom del secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, que depèn de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, ja que MÉS per Mallorca encara no ha comunicat cap nom.

La retribució anual dels secretaris autonòmics és de 58.000 euros bruts. Per altra banda, també tenen la consideració d'alts càrrecs.

Pel que fa a algunes de les direccions generals, a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, Joan Carrió serà el director general de Finançament, mentre que José Luis Gil ocuparà la cartera de director general del Tresor i Patrimoni, i Félix Pablo Pindado serà el director general de Fons Europeus.

A la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, Llorenç Pou serà el director general de Model Econòmic i Ocupació, Virginia Abraham serà directora general de Treball i Salut Laboral i Manuel Porras serà el director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular.

Quant a la Conselleria d'Afers Socials i Esports, Marta Carrió serà la directora general d'Infància, Joventut i Famílies i Carles Goyalons serà el director general d'Esports.

En el cas de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, Antoni Morante continuarà com a director general de Planificació, Ordenació i Centres, Rafaela Sánchez serà la directora general de Personal Docent i Toni Baos serà el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.

A la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s'han fet tres nomenaments: Francesc Xavier Ramis serà el director general de Transport Marítim i Aeri, Eduardo Robsy ocuparà la Direcció General d'Habitatge i Jaume Mateu serà el director general de Mobilitat i Transport Terrestre.

Sebastià Sansó continuarà com a director general a la Conselleria de Medi Ambient, en aquest cas al capdavant de Residus i Educació Ambiental, mentre que Joana Maria Garau serà la directora general de Recursos Hídrics.

Pel que fa a la Conselleria de Salut i Consum, Juli Fuster continuarà aquesta legislatura com a director general de l'IB-Salut.

D'altra banda, Antoni Alorda continuarà com a director de la Comissió de Medi Ambient, i Joan Martí Cerdà i Maria Antònia Truyols ho faran com a interventor de la Comunitat Autònoma i directora de l'Agència Tributària de les Illes Balears, respectivament. També es mantenen la delegada territorial d'Educació d'Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i el delegat territorial d'Educació de Menorca, Joan Marquès.

Quant als 20 nous llocs per a assessors i assistents, s'incorporen els quatre nous integrants del gabinet de l'onzena conselleria –la legislatura passada només n'hi havia deu–, a més dels dos assessors que hi haurà a cada secretaria autonòmica. A més, a cada conselleria s'ha incorporat un nou assistent.

Segons fonts del Govern, aquests nous llocs de treball tindran un cost de més de 600.000 euros anuals.

stats