Política 06/05/2019

Dimiteix la responsable de Demarcació de Costes del govern espanyol a les Balears

El cessament d'Adriana Pousa es va fer efectiu a finals d'abril

Anna Schnabel
2 min
El quiosquet de Cala Torta.

PalmaLa cap de Demarcació de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica a les Balears, Adriana Pousa, ha dimitit només set mesos després de prendre possessió del càrrec, segons ha pogut saber l'ARA Balears i han confirmat fonts de la Delegació del govern espanyol a les Illes. El lloc, que queda buit, previsiblement no es cobrirà fins després de la constitució del nou govern espanyol. El cessament de Pousa es va fer efectiu a finals d'abril. El compromís era que partia el seu de lloc de funcionària de la Conselleria de Territori l'endemà de les eleccions estatals. Va anunciar que marxava fa com a mínim, un mes, segons fonts de l'administració estatal.

Pousa és funcionària de carrera i té plaça a la Direcció General d'Ordenació del Territori de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, com a cap de secció del Servei d'Estudis Territorials, on feia feina abans d'assumir la direcció de Costes a l'Arxipèlag. Fonts de la Delegació del govern espanyol afirmen que Pousa va assumir el càrrec de manera provisional quan Pedro Sánchez va assumir la presidència. Amb tot, fonts de l'Administració estatal també admeten que és possible que problemes interns del seu departament i el fet de cobrar un sou més baix que el que tenia com a funcionària hagin influït en la seva decisió de deixar el càrrec. Pousa va plasmar en un informe, mentre era cap de Demarcació de Costes, que faltaven inspectors i altres treballadors i que hi havia jubilacions i baixes que no s'havien cobert, segons admeten fonts de l'Administració estatal. Aquest informe ha de servir per al traspàs de les competències al Govern.

La manca de personal és una de les causes de les queixes dels ecologistes del GOB, d'Alternativa per Artà i de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, que han criticat negativament la gestió que ha fet aquesta Administració estatal del litoral de les Balears. El GOB, per exemple, ha xifrat en "centenars" les instal·lacions de platja que funcionen sense llicència des del juliol del 2018, quan es varen complir 30 anys de l'entrada en vigor de la Llei de costes 22/2018. La llei havia de comportar l'extinció automàtica d'habitatges, esplanades sobre roques que s’utilitzen com a terrasses de bars, solàriums i piscines d’hotels aferrats o pròxims a la mar, i també estructures de molts de xalets i cases particulars. Aquest és el cas de la terrassa i piscina de l'hotel Cala Vinyes, el complex Puro Beach a Can Pastilla, la piscina del periodista Pedro J. Ramírez a la costa dels Pins i el xibiu de Cala Torta.

stats