Política 04/03/2019

Biel Company: "Ningú no m'ha de donar lliçons de defensar la mallorquinitat"

El president del PP insular justifica la visita del líder estatal, Pablo Casado, dient que les Balears "són Espanya"

Maria Llull
1 min
El president del PP balear, Biel Company.

Palma"Ningú no m'ha de donar lliçons de mallorquinitat". Així ha respost aquest dilluns el president del PP balear, Biel Company, a les crítiques del portaveu d'El Pi, Jaume Font, per la visita a les Illes del líder estatal de la formació, Pablo Casado. "Comprenc que estigui nerviós", ha afegit.

Segons Company, criticar que "Casado vingui el Dia de les Balears" només es pot fer "des d'una perspectiva que això no és Espanya". "Per ventura les Balears no són Espanya?", ha demanat. El president del PP balear ha destacat que la presència de Casado "va ser molt discreta", malgrat que aclaparà l'atenció en el Parlament i després va fer una llarga passejada pel mercat del passeig de Sagrera envoltat de seguidors i periodistes. "Nosaltres vàrem demanar que fos aquí. Ell no va voler cap protagonisme i, si algú pensa això, s'ho ha de fer mirar", ha dit.

Company també ha fet referència a les declaracions de Casado sobre la voluntat del seu partit d'eliminar el català com a requisit per accedir a la funció pública. "Estic còmode amb el discurs que no volem immersió lingüística. No hem de fer cap barrera de la llengua pròpia. Volem les dues llengües, com havia estat sempre", ha comentat.

stats