300 persones clamen contra Sánchez i els indults a les portes del Liceu

L'independentisme reivindica l'amnistia

2 min
200 persones s'han concentrat a les portes del Liceu per protestar en contra de l'acte de Sánchez

BarcelonaL'independentisme ha plantat Pedro Sánchez aquest dilluns al Liceu, on ha anunciat que demà indultarà els presos polítics, però a les portes del teatre tres-cents manifestants, segons la Guàrdia Urbana, han omplert la Rambla per protestar contra la presència del president espanyol a Barcelona i també contra la mesura de gràcia. Des d'un bon principi hi ha hagut un missatge que ha destacat per damunt dels altres: "L'indult és un insult". Convocats per l'ANC, els CDR i Arran, els concentrats s'han agrupat just davant del Liceu per escridassar tots els assistents que entraven i sortien de l'acte i reclamar l'amnistia com a solució al conflicte.

La mobilització, que ha començat a les deu del matí a la plaça Catalunya, ha recorregut el centre de Barcelona per acabar a les portes del teatre. Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha acompanyat els manifestants en tot moment, fins al punt que no ha deixat que les tres concentracions –la de l'ANC, la dels CDR i la d'Arran– s'unissin davant el Liceu, creant un cordó al voltant de cadascuna. La policia també ha col·locat vuit furgons davant el teatre, per evitar que els concentrats veiessin qui hi entrava. Tot i això, no han evitat que la majoria d'assistents fossin rebuts enmig de xiulets i crits de "botiflers". Així ha sigut rebut el líder del PSC, Salvador Illa; la dels comuns, Jéssica Albiach; el president de Foment, Daniel Sánchez Llibre; i el de Pimec, Antoni Cañete. L'arribada de Sánchez –l'últim que hi ha entrat– ha sigut una de les més esperades pels concentrats, però també una de les més discretes: els furgons dels Mossos han dificultat la visibilitat i diversos pots de fum vermell llançats pels manifestants en aquell moment han permès que Sánchez passés més inadvertit que els altres assistents.

No als indults, sí a l'amnistia

Mentre Sánchez ja era al faristol de l'escenari del Liceu, Òmnium ha recordat per un altaveu el nom de tots els represaliats per la causa independentista. I és que aquest ha sigut l'esperit de la mobilització: "Els indults només maquillen el conflicte, l'amnistia és la solució", comentaven l'Enric, en Valentí, l'Agustí, l'Òscar i en Cesc, un grup de manifestants que havien guardat lloc davant el teatre des de primera hora. Una conclusió que comparteix en Pere, que afirma que Sánchez "s'ha tret els indults de la màniga per fer-nos callar". Paraules com enganyifa i farsa eren la resposta de la majoria cada vegada que sortien en una conversa els indults.

Junts i la CUP, presents a la protesta

Uns quants membres de JxCat, Demòcrates i la CUP han assistit a les concentracions a les portes del teatre. Tant els parlamentaris de la CUP Dolors Sabater i Dani Cornellà, com els diputats de JxCat Francesc de Dalmases, Assumpció Laïlla i Salvador Vergés s'han unit a les protestes independentistes. ERC, en canvi, no hi ha tingut cap representant.

stats