Part Forana 13/04/2022

L'Ibanat vigilarà les zones d'acampada durant les nits de Setmana Santa

El conseller Mir fa una crida a la responsabilitat ciutadana durant les festes

ARA Balears
1 min
Ca s'Amitger

El Govern posarà vigilància nocturna a les zones d'acampada durant aquesta Setmana Santa amb l’objectiu de garantir el compliment de l’aforament i vetllar perquè es compleixi la normativa d’ús dels espais, segons han informat en una nota de premsa. La mateixa mesura s'aplicarà també durant les festes de Sant Joan.

En concret, es tracta dels tres llocs gestionats per l’Institut Balear de la Natura (Ibanat), Sa Font Coberta –amb 200 places–, Es Pixarells –de 50 places– i Marjanor –amb 200 places. Així, es controlarà l'aforament i el compliment de la normativa referent a renou, molèsties i ús del foc que regeixen les zones d’acampada.

De fet, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha recordat "que gaudir d’un espai natural protegit comporta unes responsabilitats col·lectives, que són les de garantir que l’empremta que hi deixem sigui la menor possible". Mir també ha agraït la tasca que du a terme el personal de l’Ibanat "per assegurar que l’ús públic no interfereixi en la conservació dels valors naturals i patrimonials dels espais".

Cal recordar que l’ús del foc, si no s’indica el contrari, hi està permès, però s’ha de fer a les torradores habilitades. Igualment, les taules per menjar-hi no es poden reservar i s’ha de tenir en compte que aquelles destinades a persones amb mobilitat reduïda només es podran ocupar si no hi ha gent que les necessiti.

stats