Mobilitat
Part Forana 15/09/2022

Tramuntana XXI denuncia l'acumulació d'accidents a la Serra

L'entitat demana afrontar la situació de la Dt.-10 per recuperar la seguretat en aquest vial i reduir la massificació

ARA Balears
1 min
Paisatge de la serra de Tramuntana.

PalmaTramuntana XXI ha advertit aquest dijous que és "urgent" afrontar la situació de la Dt.-10 davant "la permanent acumulació d'accidents". El col·lectiu ha reclamat, en una nota de premsa, "atenció institucional per recuperar la major seguretat possible en aquest vial". L'entitat ha considerat necessari que s'abordin els problemes d'aquesta carretera, que "sofreix la superposició d'usos sense una bona política que redueixi la perillositat, la massificació i el nivell de sorolls que la caracteritzen".

La proposta de Tramuntana XXI és reforçar els mitjans humans i tècnics per assegurar el compliment de la normativa vigent en matèria de velocitat, sorolls i dimensions dels vehicles, amb caràcter immediat; aplicar una moratòria de proves esportives, i iniciar un estudi tècnic de mobilitat a la Dt.-10 i altres carreteres de la serra de Tramuntana. "Sense aquestes accions, continuarem en una situació insostenible, que degrada un espai privilegiat i posa en perill el benestar i fins i tot la vida dels seus usuaris", ha apuntat el col·lectiu.

L'entitat també ha denunciat: "Consideram intolerable la freqüència d'autoritzacions de proves esportives, especialment de vehicles de motor, que suposen un nivell de molèsties excessiu per als residents, i encoratja els abusos continuats de la carretera per conductors esportius, estimulats per aquestes proves". A més, el col·lectiu ha qualificat d'"escandalosos els reiterats incompliments de les normes de circulació –velocitat i contaminació acústica– i la degradació de la convivència en un espai protegit i Patrimoni de la Humanitat".

stats