Part Forana 07/03/2022

Els socialistes de Felanitx volen que els restauradors no paguin la taxa de la via pública fins a final d'any

L'equip de govern vol reactivar aquests pagaments el 2022

ARA Balears
1 min
Una terrassa de Palma.

FelanitxEl partit socialista de Felanitx ha proposat allargar fins a final d'any la suspensió de les tarifes d'ocupació de la via pública dels bars, restaurants i cafeteries, igual que han fet altres municipis de Mallorca. El portaveu socialista, Xisco Duarte, fa aquesta crida perquè l'equip de govern (PP, Pi, regidor del grup no adscrit) vol tornar a cobrar als restauradors la taxa d'ocupació de terrenys públics, segons explica la formació política en una nota.

En el ple del passat mes de desembre, l'equip de govern va aprovar cobrar aquesta taxa "únicament amb els seus vots", critica Duarte. Per altra banda, considera que tot i que la incidència del covid-19 hagi baixat, "ens tornam a trobar davant un escenari incert, ja que la guerra d'Ucraïna no està contribuint que les perspectives econòmiques siguin favorables a curt termini", diu.

Per això, els socialistes troben que "no cobrar aquesta taxa és una mesura de justícia social necessària, perquè des de la pandèmia aquests professionals estan ofegats, asfixiats, amb moltíssimes menys vendes. El mínim que hauria d'haver fet aquest ajuntament és no cobrar-los les taxes", afegeix.

El socialista critica també els anuncis que ha fet l'equip de govern dient que "el pressupost del 2021 es tanca amb un superàvit d'1,3 milions d'euros". Considera que el Consistori pot fer front a aquesta mesura de suspensió de pagaments, ja que en el pressupost del 2022 la dotació prevista per a la recaptació per ocupació de la via pública era de 25.000 euros "una misèria si es veu el total del pressupost, que és de 26 milions d'euros", conclou Duarte.

stats