Part Forana 30/11/2022

Sineu il·lumina l'edifici històric de l'Ajuntament amb una lluminària específica de patrimoni

També es faran instal·lacions al palau dels Reis de Mallorca, l'Hospici, la Quintana i l'església

2 min
L'edifici històric de l'Ajuntament de Sineu s'ubica a l'antic convent dels Mínims.

PalmaSineu ha instal·lat una lluminària específica per a elements patrimonials a l'antic edifici de l'Ajuntament. La seva instal·lació no necessita cap tipus d'ancoratge a les parets, i, a més, són de tipus led, cosa que fa que el consum sigui molt baix. D'aquesta manera, l'antic convent dels Mínims, on ara s'ubiquen la Sala i altres dependències municipals, cada vespre s'il·lumina durant unes hores. Aquesta és la primera instal·lació lumínica d'un total de cinc que ha previst el Consistori.

Per no fer cap forat ni ancoratge a la paret, els llums s'han instal·lat en unes retxilleres en terra, a les voreres del carrer, que apunten cap a la façana, i els llums de les finestres no estan subjectes a les parets, sinó a les reixes.

Els llums LED estan instal·lats en aquesta retxillera de la vorera del carrer.
El llum de les finestres és l'aparell instal·lat a la part central dels retxats.

En els propers mesos es faran noves instal·lacions lumíniques als edificis de l'església, de sa Quintana (l'antiga escola que ara és centre sociocultural), l'Hospici i al palau dels Reis de Mallorca. L'enllumenat, que és un projecte que es va iniciar l'any 2018, té un cost de més de 125.000 euros. Està finançat en un 80 per cent pel  Consorci de la Borsa d’Allotjaments Turístics. "L'objectiu és que finalment els edificis més representatius més emblemàtics de Sineu estaran il·luminats. En les properes instal·lacions lumíniques, els tècnics hauran de determinar en cadascun dels edificis on s'ubicaran els llums", assegura el regidor de Cultura, Pedro Álvarez.

Llums de colors segons l'ocasió

Els llums nous ofereixen la possibilitat de graduar-ne la tonalitat i color. Això permet que en determinats dies assenyalats es pugui il·luminar la façana de l'Ajuntament segons el color d'una dia reivindicatiu, festiu o commemoratiu. "La setmana passada, amb motiu del Dia contra la violència masclista, vàrem fer servir una tonalitat morada per il·luminar la façana de l'Ajuntament", comenta Àlvarez.

stats