Part Forana 28/02/2022

Santanyí inverteix 15 milions d'euros dels estalvis municipals

La partida es destinarà als serveis socials i a la reforma de carrers i edificis dels 13 nuclis del terme

ARA Balears
1 min
Imatge del ple d'octubre a Santanyí./ AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

L'Ajuntament de Santanyí ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària treure 15,2 milions d'euros del romanent de tresoreria per fer inversió municipal. En concret, entre els projectes previstos per a aquesta partida, destaquen les reformes integrals dels carrers de Sant Antoni i Santa Eulàlia de Cala d'Or, la restauració de l'edifici de Ca ses Monges de Calonge, el nou aparcament i plaça de Portopetro i la canalització de pluvials dels carrers de l'Aljub i Llombards de Santanyí, entre d'altres.

A més, 150.000 euros d'aquesta partida aniran destinats al pressupost assignat a Serveis Socials, segons ha volgut destacar la batlessa del municipi, Maria Pons. Altres departaments que es beneficiaran del superàvit seran el de promoció turística i les ajudes a persones, empreses i negocis dels 13 nuclis del terme. De fet, la batlessa ha insistit que "es tracta d'un dia molt rellevant per a la història recent del poble".

A banda d'això, el Consistori ha aprovat per unanimitat una mostra de rebuig institucional al conflicte entre Rússia i Ucraïna. Així, l'Ajuntament de Santanyí "condemna, enèrgicament, el conflicte bèl·lic present a Ucraïna, que ja ha suposat la pèrdua de centenars de vides, i ha trastocat la de moltíssimes més. Per això, el consistori santanyiner se suma a la crida internacional per a l'aturada immediata de l'atac rus, el cessament de la guerra, així com de qualsevol conflicte armat arreu del món", segons resa el comunicat.

stats