Part Forana 01/04/2022

Santanyí redueix la pressió fiscal en la compravenda de terrenys

Disminuirà fins a un 30%

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Santanyí

PalmaL'Ajuntament de Santanyí ha aprovat en el darrer ple modificar la plusvàlua, un impost que grava la transmissió d'una propietat, ja sigui per compra, venda o herència. D'aquesta manera, la pressió fiscal sobre els ciutadans a l'hora de fer operacions d'aquests tipus disminuirà fins a un 30%. "Mentre altres consistoris han decidit augmentar aquest impost, nosaltres hem estudiat a fons els comptes municipals fins a poder prendre una decisió beneficiosa per a la ciutadania, que no suposi un perjudici per als serveis que reben, tot i que baixi la recaptació", diu la batlessa de Santanyí, Maria Pons, en una nota.

Aquesta modificació ve obligada per un canvi en la normativa estatal, que afecta directament la manera de calcular la quantitat que s'havia de pagar en concepte de plusvàlues. Segons aquest canvi, l'Ajuntament de Santanyí podria haver apujat el percentatge del tipus impositiu, però s'ha decidit mantenir-lo en el 17% com fins ara. D'aquesta manera, els residents no hauran de pagar més impostos.

"En els darrers anys, tot i les complicacions que ens han tocat viure, s'ha fet un esforç pressupostari per reduir gravàmens a la ciutadania. Aquesta nova modificació no és més que una constatació d'una gestió econòmica equilibrada, sempre pensant en el millor per al poble", diu Pons.

stats