Carreteres
Part Forana 16/03/2023

Santanyí denuncia que el Consell no ha fet cap de les quatre actuacions previstes al municipi

"Estam parlant de punts perillosos amb els quals hi havia un compromís ferm per posar-hi remei", ha lamentat la batlessa, Maria Pons

2 min
El punt negre de Santanyí, on s'ha de construir la rotonda de Consolació.

PalmaCap de les quatre actuacions de millora que el Consell de Mallorca havia de fer a les carreteres de Santanyí en aquesta legislatura s'ha fet. Així ho ha denunciat l'Ajuntament en un comunicat, on lamenta que ni les obres de construcció de la rotonda del camí de la Teulera, a s’Alqueria Blanca, ni la millora de la carretera de Santanyí cap als Llombards, ni el passeig per a vianants al polígon de l’Olivó, ni la redacció del projecte de la ronda de s’Alqueria Blanca s'han executat. "Estam parlant de punts perillosos amb els quals hi havia un compromís ferm per posar-hi remei", ha lamentat la batlessa, Maria Pons.

Entre aquestes actuacions destaca la redacció del projecte de la ronda de s'Alqueria Blanca, una reivindicació històrica que "fa anys que la institució supramunicipal assegura que està a punt de presentar de manera imminent, però no és així", ha assegurat Pons. El fet és que el nucli curiablanquer "arriba a patir una pressió de trànsit en temporada alta de més de 9.000 vehicles diaris", per la qual cosa l'Ajuntament exigeix celeritat per "aconseguir més seguretat per als veïns i resta de conductors".

El problema radica en el fet que s’Alqueria Blanca –que té unes vies molt estretetes– és gairebé un pas obligat per a qui es dirigeixen a Cala d’Or, Cala Ferrera o Cala Serena i amb la futura ronda es vol aconseguir desviar aquest trànsit que ara col·lapsa la zona. De fet, el Consell ja té el vistiplau de la Comissió Balear de Medi Ambient (CMAIB) que informà favorablement el febrer de 2020, alhora que la institució ja té també els terrenys per executar el projecte, però no l'ha redactat. "Els veïns han estat molt generosos, cedint terrenys, i han demostrat molta paciència, perquè sempre sembla que les obres són imminents i no arriben a començar”, ha explicat la batlessa.

La carretera cap als Llombards i la rotonda de Consolació, a l'oblit

Un altre dels projectes pendents al municipi és la millora i ampliació de la carretera de ses Salines cap a la Colònia de Sant Jordi (que passa pels Llombards). L'any passat, el conseller Sevillano assegurava que es trobava a punt de sortir a licitació. No obstant això, l'actuació no s'ha materialitzat i des de l'Ajuntament critiquen que el projecte "hagi caigut a l'oblit".

Tampoc no s'ha executat la rotonda de Consolació, el punt negre de les carreteres del municipi, i també el de partida de la futura ronda. Era un projecte que s'havia de dur a terme a final de l'any 2021, però la licitació quedà desserta.

stats