Part Forana 09/08/2021

Retiren 37 quilos de residus de la Cala Gran de Cala d'Or

ARA Balears
1 min
Neteja de Cala Gran.

PalmaUn grup de voluntaris ha retirat aquest diumenge 37,8 quilos de residus de la platja, les roques i el fons de Cala Gran, a Cala d'Or, en el marc de les Festes de Santa Maria del Mar. Segons ha explicat l'Ajuntament de Santanyí en un comunicat, aquest ha estat el resultat de la iniciativa del moviment Clean Boating, que té com a objectiu reduir la quantitat de deixalles de plàstics a la mar.

La majoria dels residus que van trobar eren llaunes de begudes, botelles de plàstic i llosques, a més de cordes i altres objectes d'esbarjo i restes d'embarcacions. Des del Consistori, la batlessa pedània de Cala d'Or, Bàrbara Xamena, ha agraït la iniciativa i la feina dels voluntaris. "De vegades oblidam el privilegi que tenim de viure en un entorn com aquest, i per això les institucions hem d'estar al costat d'iniciatives com aquesta. Hem de donar les gràcies als organitzadors i als voluntaris pel seu compromís, com també a tots als que hi han col·laborat", ha explicat.

A més dels voluntaris, han participat l'associació Protemar en la neteja del fons marí i Esports Nàutics Mallorca, qui ha cedit les embarcacions per facilitar la feina de trasllat de residus.

stats