UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

A la recerca del ‘feedback’ amb els felanitxers

Assemblees, consultes per internet i grup de WhatsApp, noves eines del Consistori

Agnès Antich
2 min

FelanitxEl “poble de sensacions”, com deia abans l’anunci publicitari de l’entrada, ara és “ciutat del vi i la cultura”. El municipi del sud-est de Mallorca ha viscut un primer any de canvis amb nou Govern al Consistori. Un pacte entre Bloc per Felanitx, el Partit Socialista i El Pi ha fet passar el Partit Popular a l’oposició després de 12 anys amb la vara. L’acord ha implicat que el batll actual, del Bloc, Joan Xamena, cedeixi la presidència a El Pi el darrer any de la legislatura.

Fent balanç d’aquest primer any, sembla que el Consistori ha fet una clara aposta per estar en contacte amb els felanitxers. Ha organitzat assemblees ciutadanes a Felanitx, Portocolom i s’Horta; i ara en prepara una a Cas Concos. Xamena assegura que “Felanitx no té històricament una manera de funcionar assembleària i, clar, costa fer moure la gent; supòs que a poc a poc”. Una de les consultes més populars ha estat la que ha dut a terme la Regidoria de Joventut, Participació Ciutadana, Festes i Esports, liderada per Pere Cler, en relació a les revetles.

A més, el Consistori rep missatges de WhatsApp per avisos d’avaria, incidències o altres comunicacions. L’equip de govern ha habilitat un número de telèfon al qual els ciutadans envien fotografies o missatges d’allò que volen. “Ho tenen bo de fer: enviar un WhatsApp són dos segons”, diu Xamena. “Ens és bo perquè potser no tenim detectat el problema en concret i hi podem actuar”, afirma el batle. Per Xamena, les xarxes socials són el futur. “No només per informar, nosaltres volem que hi hagi un feedback i que hagi un retorn”, diu. D’altra banda, en el darrer punt del dia dels plens donen veu a alguna entitat.

“Tenim en marxa el tema de l’Hospici, el del Sindicat, reformes de carrers, però són projectes que no es poden realitzar a curt termini”, conta Xamena. Els propers dies firmaran un conveni per fer de l’Hospici -el que era la residència hospici Verge de Sant Salvador, que tancà les portes fa més de 4 anys-, un centre de dia i de nit; les obres podrien començar enguany. I pel que fa al Sindicat, esperen un informe del Consell de Mallorca de la taxació de l’edifici i la intenció és arribar a un acord amb el propietari per la compra.

Una de les fites ha estat resoldre el problema de l’aigua al Port i a Cala Ferrera. En canvi, el projecte que han hagut de paralitzar per la polèmica que creà és el de primera línia del Port. “Vam decidir aparcar-lo fins després de l’estiu per intentar arribar a un consens”, diu el batle.

stats