Part Forana 11/04/2022

Els raps en català de l'Escola de Mallorquí de Manacor s'ofereixen ara als adults

L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure les paraules en català que estan en desús

ARA Balears
1 min
Ferran Gonzàlez i Rafel Sastre Swing

PalmaL'Escola Municipal de Mallorquí ofereix tallers de composició de rap per a adults. Després de l'èxit dels tallers de rap en català per a infants ara s'ofereixen aquests cursos a les persones adultes, majors de 16 anys. Amb aquest projecte es pretén promoure les paraules en català que estan en desús, a més de treballar la creació literària, l'expressió oral i la comunicació en català, explica l'Ajuntament de Manacor en una nota.

Cal recordar que aquesta iniciativa va arrancar el mes de març amb sis raps en català creats a partir de mots que recull el calendari que enguany l'Escola ha dedicat a paraules en desús. Es varen escollir 12 mots propis de les Balears que es van perdent, i en el vídeo de presentació es recordaren dos vocables: 'acopar-li' (d'anar-se'n') i 'adesiara' (adverbi, 'de tant en tant'). Col·laboraren en aquest projecte els infants de 10 a 14 anys que participaren en el taller de rap en català que es va fer la tardor passada.

Com en l'edició anterior, els raps es fan de la mà del raper Rafel Sastre Swing. Ara, els tallers duraran 10 hores i els assistents, a més d'aprendre les nocions bàsiques de la cultura hip-hop i tècniques i recursos de composició lírica del rap, també sabran escriure cançons de rap i adequar la composició a l'instrumental. El taller es farà els divendres del mes de maig de 18.00 h a 20.30 h a l'Escola Municipal de Mallorquí. L'activitat és gratuïta i les inscripcions es poden fer a partir d'aquest dilluns.

stats